0 In Annas Appetit

Aspargespizza med sommertrøfler:

Glædelig sommer, venner! Nyder i møgvejret?
Nu skal vi til Italien…

Pizza er jo Italiensk, men hele verden elsker skidtet og en nordisk variant der smager af dansk sommer er bare en fryd, når nu vejret ikke vil hjælpe til… Det er kedeligt, men så må man jo smage sig til sommeren!

Aspargespizza med sommertrøfler · 15Man bliver tosseglad af sæsonens friske lækkerier og da jeg var en tur i Torvehallerne, var lysten til nye, friske, økologiske asparges kombineret med en delikat creme af hvide sommertrøfler nok til at jeg øjeblikkeligt måtte hjem til det nye, gamle hus og prøve den gode idé…

Aspargespizza med sommertrøfler · 14Og nej dog, kære venner, hvor var det dog en god idé! Er smagen af trøfler ikke dig, så er pesto nok et appetitligt alternativ, men smag nu lige, ikke?

Prøv eventuelt en god artiskokcreme… Det er garanteret ikke dumt.

Aspargespizza med sommertrøfler · 18Er I så heldige at have en pizzasten, så er det da nu at den skal hilse på ovnen!

Sådan en fætter har jeg ikke i mit sortiment men mon ikke jeg snart skal investere i én…

Hjemme hos mig er det i øjeblikket den gode, gamle bageplade i den gode, 100 år gamle ovn, der agerer pizzasten men faktisk skulle den jo ikke at være til at leve uden, hvis man vil have glæde af den perfekte dej.

Hvad ved jeg… Er en pizzasten en god investering?

Skidt nu med pizzasten…

Nu skal du lave pizza og jeg garanterer dig, at du vil elske den!

God fornøjelse!

· Ingredienser:

250 g. hvedemel

50 g. grahamsmel

50 g. havregryn

½ pakke tørgær ca. 6 g.

½ tsk. salt

2 dl. vand

1 spsk. olivenolie

10-15 asparges

50 g. trøffelcreme/pesto

Ca. 200 g. mozzarella

1 rødløg i fine skiver

Trøffelolie

Evt. frisk parmesan

Portion: 4 personer.

 

Ovn temperatur: 250º · Almindelig

 

· Instruktioner:

Bland alle ingredienserne til pizzadejen og giv dem 10 minutters kærlighed i maskinen.

Dejen skal nu hæve 1 times tid…

Soigner aspargesene og kassér den kedelige del.

Rul dejen ud til en pizza med plads nok til at placere aspargesene som demonstreret på fotoet.

Smør trøffelcreme på dejen og suppler med ost og løg.

Placer aspargesene på pizzaen og kys den med trøffelolie.

Pizzaen placeres nu på en forvarmet bageplade og bages i 10 minutters tid.

Aspargespizza med sommertrøfler · 20Har du frisk parmesan, er det nu du skal have glæde af den!

Og var man nu så heldig at have en god, frisk hvidvin at nyde til de luksuriøse asparges og trøfler, så ville det da også være til at leve med, ikke?

Aspargespizza med sommertrøfler · 23Velbekomme, din livsnyder!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply