0 In Annas Appetit

Rabarberballade:

Jeg elsker bryllupper! Specielt mit eget… Min nordmand og jeg har med hjælp af søde, erfarne folk arrangeret det perfekte bryllup i elskede Tivoli. En fornøjelse var det og på et øjeblik, som jo er typisk, var det slut.

Heldigvis har vi kamerakammeraten til at minde os om en perfekt kærlighedsfejring og jeg glæder mig til at opleve skidtet på ny i folks fotos af elskelige øjeblikke. Jeg er tosse taknemmelig for mit held med den imponerende kærlighed folks fejrede os med og den perfektion brylluppet er blevet arrangeret med. Jeg er en lykkelig kone!

Vi rejser en tur til London om et øjeblik, for at reflektere over oplevelsen og nyde hinanden, men for nu roder jeg i haven og i en have der har levet sit eget liv i godt og vel 50 år, kan man være også heldig. Hvad der ikke gemmer sig af interessante ting… Min nordmand og jeg har jo et nyt, gammelt hus med en ny, gammel have som jeg roder i for tiden, da vi skal starte på ny med et nyt hus og en ny have. Et nyt hjem for min elskede og mig.

Og hvor er jeg dog glad for, at jeg spenderede et øjeblik i møgvejret på at hilse på snegle og frøer, smage på skovjordbær, dufte til blomster og rode i ukrudt, for i alt rodet gemte sig de fineste rabarber. Friske, økologiske, danske rabarber direkte fra egen have! Hvis det ikke er idyl, jeg så ved jeg da ikke hvad. Ja, man er vel i mormors kolonihavehus. Ikke min mormor, men skidt nu med det.Rabarberballade · 1Så må man jo være kreativ! Og spontan… For rabarberne hilste på og de skal være så velkomne i køkkenet! Krydret chutney, vaniljelækker kompot, sommerlig saft, sød sirup til den sure skýr og hvad har vi… Jeg er så heldig at have en rejseglad veninde der har været på ferie på Bali, mens jeg har nydt møgvejret og er blevet snottet. Ja, man hygger sig… Men hun er jo så kær, så hun har taget krydderier med hjem til mig! Aromatisk stjerneanis, eksotisk citrongræs, safran, kanel, nelliker, spidskommen, koriander, gurkemeje, sjove chilier og muskatnød. Det skal rabarberne have glæde af og mon ikke man skulle invitere på rabarbersaft nu vejret er i humør til det? Du ved hvem du er, sveske… Kom og smag dine krydderier!Rabarberballade · 14Nu er det tid til at rode med rabarber og vi starter med en chutney!

· Ingredienser:

4 stængler rabarber

1 rødløg

¾ dl. vand

85 g. rørsukker

2 stjerneanis

1 spsk. citrongræs

· Instruktioner:

Rabarber og løg soigneres og skæres i skiver.

Kog dem med vand, sukker, stjerneanis og citrongræs på minimum/medium varme i 15-20 minutters tid.Rabarberballade · 8 Rabarberballade · 7

Velbekomme og nyd smagen af idyl!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply